------------

eXTReMe Tracker
Mijnendienst

Plaatsing op Mijnendienst Kazerne Den Helder in verband met opleiding Radio Afstandpeiler Plotter  2 ( RAPP 2 )

Mijnendienst Kazerne Bassingracht Den Helder

De Mijnendienst kazerne achteraan gevestigd op de Bassingracht was een oude maar gezellige kazerne. Je zat er een beetje weg van de "grote marinehaven" dus was het marineleven er gemoedelijk. Klein van opzet maar o zo belangrijk. De bootjes in onderhoud lagen achter het hoofdgebouw afgemeerd en of in conservatie. Vaak werden er ook onderdelen uitgesloopt voor de operationele schepen die in de Nieuwe Haven lagen afgemeerd. De kazerne had alles in eigen beheer. Zo waren er dagverblijven voor alle rangen en standen, de korporaals en manschappen hadden hun verblijf "op zolder" ....boven in het hoofdgebouw. . Doorgaans zat je niet lang op de kazerne, vooral op de maandagen moest je op je knieŽn onder het raam van bureau plaatsingen door ! Want er waren altijd wel "ziek meldingen" en dan moest je invallen. . Meestal ging maandag morgen om kwart over acht de telefoon bij je dienstchef en vijftien minuten later zat je met een plunjezak in het busje naar de grote haven !

Bij de ingang van de kazerne stond ook het gebouw van het Duik Medisch Centrum, ook de Explosieve Opruimingsdienst huisde in de kazerne.

 

[Home] [MOCV] [MOKH] [C801] [Mijnendienst] [Navgis] [Beschrijving] [Dieptebom] [Ouddorp] [Onderzeedienst] [C802] [Fort Erfprins] [R81] [TOKM] [Hr Ms Balder] [Hr Ms Zuiderkruis]